U Teatru Kabare Tuzla u petak predstava “ZOO priča”

U predstavi „ZOO PRIČA“ Edwarda Allby igraju Damir Altumbabić i Irfan Kasumović koji potpisuju i režiju, a predstava će biti odigrana u petak (18.11.2016), s početkom u 19:30 sati.

Predstava „ZOO priča“ govori o dva čovjeka koji se sreću u parku jednog nedeljnog popodneva, njihovim životima i jednoj klupi.

„Vrijeme kapitalizma dovodi do sve većeg razdora među ljudima, dovodi do otuđenja i samim tim čovjeka pretvara u životinju ili biljku koja samo vegetira u svom sigurnom prostoru Američkog sna. Jedna klupa i dva čovjeka u parku, priča o usamljenosti, ravnodušnosti, neostvarenosti i odbačenosti. Sve to dovodi do potrebe jednog čovjeka da se na svoj način obračuna sa životom, da se obračuna sa našim vremenom u kojem vlada materijalistička filozofija. Ovo dovodi do „bolesti“ društva, gdje su ljudi zaboravili jedni na druge, ali i na sami sebe. Život se vrti oko zadovoljenja materijalističkih navika koje hrane ego i ubijaju „čovjeka“, njegovu ljudskost i komunikaciju, a upravo komunikacija čovjeka čini čovjekom, a nedostatak iste čovjeka svodi na životinjski oblik, koji opstanak vidi u jedino u zoo vrtu.“

Cijene ulaznica su 7 KM, mjesta u sali su numerisana, a sve informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 062/061-517 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*