Vidljivost smanjena zbog magle, mjestimično zaleđen kolovoz

Zbog niske temperature i ovoga jutra upozoravamo na moguće nailaske na mjestimično zaleđen kolovoz. Dodatno, na pojedinim dionicama, posebno u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle, što nalaže dodatni oprez. Izdvajamo magistralne puteve M-5 Nević Polje-Kaonik i M-17 Drežnica-Mostar, gdje je vidljivost smanjena na manje od 50 metara, kao i autoput A-1 Visoko-Sarajevo sjever, magistralni put M-5 Kaonik-Kiseljak-Kobiljača, te puteve na širem području Odžaka, Orašja i Bihaća gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 50 do 100 metara. Skrećemo pažnju i na učestale sitnije odrone, a izdvajamo magistralne puteve M-16.4 Bugojno-Novi Travnik (Rostovo) i M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen). Savjetujemo oprezniju vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH.

Danas od 11 do 15 sati zbog radova na miniranju u kamenolomu na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (na lokaciji Orlova klisura) doći će do kraće obustave (15 minuta).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-4 Teslić-Kotor Varoš, M-18 Tuzla-Ugljevik, M-16 Banja Luka-Jajce, M-19.3 Rogatica-Ustiprača, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Priboj-Simin Han, kao i magistralne puteve M-17 u Bosanskom Šamcu, M-5 u Bihaću i M-6.1 prolaz kroz Mostar.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja zbog radova na području Hrvatske, upozoravamo na usporeno saobraćanje tokom dana, uz povremeno duža zadržavanja. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*