04. aprila počinje prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „BoHeMSA“

U Tuzli se u periodu od 04. do 07. aprila održava Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „BoHeMSA“, kao prvom događaju ovakvog karaktera u Bosni i Hercegovini. Organizator cjelokupnog takmičenja je Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini „BoHeMSA“ lokalni komitet Tuzla, zajedno u saradnji sa Medicinskim fakultetom Tuzla i Univerzitetom u Tuzli.
Putem sporta se daje prilika djeci i mladim osobama sa poteškoćama u mentalnom razvoju da razvijaju svoje talente i mogućnosti sa ciljem što uspješnijeg uključenja u svakodnevne životne aktivnosti.

Zvanični pokrovitelji projekta su: Bošnjačka Zajednica Kulture „Preporod“ Sjeverne Amerike, kao i Vlada Tuzlanskog kantona zajedno sa Ministarstvom zdravstva i Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona. Ambasadori projekta su: Amel Tuka, Igor Emkić i Mustafa Mehić.

Svečana ceremonija otvaranja će se održati u Univerzitetskoj dvorani Univerziteta Tuzla sa početkom od 12h nakon čega odma slijede i prva takmičenja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*