Twitter zbog Pogbe pozvao Manchester United na sastanak

Šefovi društvene mreže Twitter pozvali su Manchester United i predstavnike kampanje “Kick It Out” na sastanak nakon vrijeđanja na rasnoj osnovi koje je pretrpio Paul Pogba. Francuski veznjak je već treći nogometaš u samo sedam dana koji se našao na meti rasnih uvreda na društvenim mrežama i to nakon promašenog penala na meču s Wolverhamptonom.

Nekolikoliko Pogbinih saigrača je osudilo zlostavljanje, selektor ženske engleske reprezentacije Phil Neville pozvao je i na bojkot društvene mreže pa su iz Twittera poručili da će se sastati s Unitedom kako bi pokazali da se radi na borbi protiv zlostavljanja.

“Uvijek smo održavali otvoren i zdrav dijalog s našim partnerima, ali znamo da moramo uraditi više da bismo zaštitili svoje korisnike. Rasističkom ponašanju nema mjesta na našoj platformi i oštro ga osuđujemo. U narednih nekoliko sedmica, predstavnici Twittera će se sastati s Unitedom, članovima ‘Kick It Out’ i ostalim zainteresovanim stranama iz civilnog društva koje su voljne da čuju o proaktivnom radu kojim se Twitter bavi da bi se izborilo s rasističkim uvredama”, stoji u saopštenju Twittera.

Inače, pravila Twittera zabranjuju korisnicima da promovišu nasilje, prijete ili zlostavljaju ljude na osnovu njihove rasne ili etničke pripadnosti.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*