AK “Sloboda – Tehnograd” uspješno organizovao Prvenstvo BiH za pionire, Amina Musić osvojila titulu prvaka

Jučer je na atletskoj stazi JU “Gradskog stadiona Tušanj” AK Sloboda Tehnograd održano “POJEDINAČNO PRVENSTVO BIH ZA PIONIRE-KE”  na kome je učestvovalo 268 takmičara-ki iz 23 atletska kluba.

Posebno smo ponosni na naše članove koji su postigli značajne rezultate na ovom takmičenju. Amna Musić  je osvojila  titulu državne prvakinje u disciplini 300 m, te srebrnu i bronzanu medalju u štafeti 4×100 m i skoku u dalj. Una Nasupović je osvojila tri titule viceprvakinje BiH u disciplinama 60 m, skoku u dalj i štafeti 4 x 100m. Ajna Nezirovac je osvojila srebrnu medalju u štafeti 4×100 m i bronzanu u disciplini 80 m pr. Ema Zahirović osvojila je srebrnu medalju u štafeti 4×100 m.

Pored osvojenih medalja, želimo istaći i uspjehe onih takmičara koji nisu stali na postolje, ali su ostvarili svoje lične rekorde. To su Adem Bajrić, Amar Bećirović, Majra Paočić, Nadja Elezović, Dalal Isabegović, Ajla Babajić i Lejla Hodžić.

Prije početka takmičenja predsjednica ASBiH g-dja Djurdja Šišul uručila je predsednici AS Federacije BIH Kadi Delić Selimović 5 kompleta  sportskih rekvizita za  klubove iz FBiH koji sprovode program KIDS ATHLETICS, dok je dopredsjednica AK Sloboda Tehnograd Barbara Pavljašivić uručilo simbolično priznanje za Sanelu Breljaković koja je istrčala Ultra trial marathon u dužini od 168 kilomotera.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim trenerima, članovima kluba, roditeljima, atletičarima-kama, studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, kao i Udruženju studenata Medicinskog fakulteta Medicus i JU Gradskom stadionu Tušanj na njihovoj podršci i angažmanu tokom organizacije takmičenja, saopštno je iz tuzlanskog kluba.

(Press kluba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*