Radnik nanio šesti poraz očajnoj Slobodi i zakucao je za samo dno tabele

Nogometaši bijeljinskog Radnika rezultatom 2:0 savladali su Slobodu na otvaranju osmog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, te tako nanijeli svom rivalu već šesti poraz u novoj sezoni.

Radnik nakon ulaska u elitni rang bh. nogometa igra veoma dobro, što se ne može reći za Slobodu, koja je također prošle sezone bila član nižeg ranga takmičenja. Danas su novajlije odigrale međusobni duel u Bijeljini, a mnogo više razloga za zadovoljstvo imao je domaći tim.

Sloboda je mogla povesti na startu utakmice. Imali su gosti najbolju moguću šansu, ali je udarac Petra Kunića iz jedanaesterca u 15. minuti odbranio golman Radnika Filip Samurović.

Do odlaska na odmor i Radnik je dobio šansu s bijele tačke, ali je za razliku od igrača Slobode, napadač domaćeg tima bio precizan. U pitanju je Đorđe Pantelić, koji je pogodio za vodstvo domaćih u 37. minuti. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

U nastavku je Sloboda krenula znatno ofanzivnije ka golu Radnika po poravnanje, ali je to ostavilo mnogo prostora za kontre. Jednu takvu krunisao je novim golom Pantelić u 65. minuti.

Do kraja je moglo biti još golova na obje strane, ali se rezultat nije mijenjao, pa je Radnik upisao treći trijumf u sezoni i s 10 bodova se popeo na peto mjesto na tabeli.

Sloboda je sa samo dva boda uz dva remija i šest poraza pretposljednja na tabeli, ali i ima utakmicu manje od GOŠK-a, tako da bi nakon ovog kola mogla biti posljednja na tabeli Wwin lige BiH.

U narednom kolu Radnik gostuje Borcu u Banjoj Luci, dok će Sloboda dočekati Slogu Meridian i tu tražiti bodove spasa.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*