Slovenci strahuju od BiH, Ircima smo nepredvidivi, Dancima svejedno

Dan nakon pobjede nad Ciprom i plasmana u baraž za EP u Francuskoj šira javnost u našoj zemlji špekuliše o mogućim protivnicima u baražu. Podsjetimo, BiH je nositelj a mogući protivnici su nenositelji u baražu – Norveška, Irska, Slovenija i Danska.

Javnost u našoj zemlji bila bi, prema reakcijama, najsretnija kada bi nam protivnik bila Slovenija ili Norveška, dok nikako ne želimo susrete sa Danskom i Republikom Irskom.

Mi smo se na Vijesti.ba pak raspitali koga bi nenositelji željeli ili ne bi željeli za protivnika u baražu.

Slovenci strahuju od BIH

Portal nacionalne televizije Slovenije rtvslo.si danas je na naslovnici sportske rubrike analizirao protivnike reprezentacije Slovenije u baražu za Euro. Slovenci žele Mađarsku ili Ukrajinu kao najidealnijeg protivnika, dok je BiH najnepoželjniji. Razlog zbog kojeg bi izbjegli BiH, Slovenci navode blizinu dvaju država i da bi na stadionu bilo duplo više naših navijača, te veoma loš skor u duelima sa BiH.

Portal 24ur.com koji prati sportska dešavanja kaže u naslovu “Samo ne BiH”, također istitčući naše navijače ali i slabu formu Slovenaca. Priželjkuju Mađarsku i Ukrajinu u dodatnim kvalifikacijama.

Danci priželjkuju Mađarsku

Najčitanije novine u Danskoj – DT na svom news portalu pišu da za protivnika u baražu nikako ne bi željeli Bosnu i Hercegovinu te Ukrajinu. Veće šanse prolazu svoje reprezentacije vide u ogledima sa prije svega Mađarskom, a potom i sa Švedskom. Na anketi ovog portala pak, na pitanje ko je poželjan protivnik stoji da je to Mađarska 55%, zatim BIH i Švedska sa po 20% dok je najnepoželjnija Ukrajina sa tek 5%.

Ovo je stav i šire sportske javnosti u Danskoj potvrdio nam je i predsjednik FC BIH Odense iz Danske, Suljo Tihić.

Ircima je BiH nepredvidiva

Irski independent.ie kaže da Irska ima najtežeg protivnika u Ukrajini a da je BiH dokaz fanatizma na terenu. Posebno naglašavaju pobjedu protiv Kipra u “ludoj utakmici koju su Bosanci” riješli u svoju korist i da tako nepredvidiva ekipa Irskoj može napraviti problem.

Rte.ie portal priželjkuje Mađare kao idelne protivnike Irskoj, dok BiH vide kao neugodnog protivnika, ističući Edina Džeku kao igrača koji može biti presudan u svakoj utakmici.

Irishtimes.com je analizirao moguće suparnmike Irske u baražu. BiH su opisali kao tim koji je podbacio u kvalifikacijama jer imaju Bešića, Džeku, Lulića, Begovića i Pjanića u timu. Kažu da ovaj  sastav Irskoj može napraviti velike probleme. Kao idealnog protivnika vide Mađarsku.

Norvežani nas poštuju zbog igrača

Norveški mediji navode kako bi prvi poželjan izbor bila Mađarska, potom Švedska zbog velikog rivaliteta ove dvije zemlje.
Naša reprezentacija je treća na listi želja, najnepoželjnija je Ukrajina.

Norveženi pišu da Bosnu i Hercegovinu izuzetno poštuju a kao razlog za to navode individualne kvalitete bh.reprezentativaca.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*