Nova usluga Kantonalne privredne komore Tuzla – Info stop TK shop

Tradicionalno godišnje druženje sa predstavnicima sredstava informisanja danas je organizovala Kantonalna privredna komora Tuzla. Bila je to prilika za sumiranje postignutih rezultata u 2016. godini i predstavljanje nove usluge.

Istaknuto je da je Komora kontinuirano radila na prezentaciji i promociji domaćih privrednika. Pored posjete brojnim sajmovima, edukacijama i seminarima, prezentirana je i zajednička postavka privrede TK što je donijelo pozitivne rezultate.

Danas je prezentirana i nova usluga Kantonalne privredne komore Tuzla. Riječ je usluzi Info stop TK shop koja sadrži sve informacije potrebne za registraciju biznisa u Tuzlanskom kantonu. Potencijalni investitor na stranici Komore može naći informaciju o nadležnoj instituciji, koracima potrebnim za osnivanje preduzeća, dokumentaciji koju treba dostaviti i troškovima osnivanja.

Uz mogućnost preuzimanja obrazaca u elektronskoj formi, dostupne su i informacije potrebne za izmjenu te zatvaranje pravnog lica. Na stranici su dostupne i odluke na nivou lokalnih zajednica, koje se odnose na visine administrativnih i komunalnih taksi, građevinski i urbanistički postupci sa pripadajućim taksama te druge procedure sa kojima se privrednik susreće prilikom pokretanja ili proširenja preduzeća.

Za svaku lokalnu zajednicu su dostupne osnovne informacije i kontakt podaci službe nadležne za privredu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*