Zimska čarolija u Zavodu za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u razvoju

Decembar je najomiljeniji mjesec učenicima JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla. Ovo je mjesec kada se u „Zavodu“ odvija velika zimska čarolija. Brojne posjete organizovane od strane prijatelja “Zavoda” koje su popraćene dodjelom paketića za učenike donijeli su osmijeh na lice  mališana.

Uz podršku dugogodišnjih prijatelja Zavoda iz Wave udruženja za učenike je organizovana posjeta CineStaru Tuzla te svečani ručak u „Caffe Pizzeria Heartland“.

U sklopu novogodišnjih radosti ova ustanova je bila ponosni domaćin Gradonačelniku Tuzle koji je ponovo obradovao  učenike “Zavoda” novogodišnjim paketićima. Učenici su u znak zahvalnosti pripremili prigodnu priredbu za  gosta. Istog dana u saradnji sa organizacijom Save the Children uz angažman studenata ERF-a održala se i promocija brošure “Pričaj mi sliku”.

Učenici su dobili i paketiće od Vlade TK na čelu sa premijerom Begom Gutićem i ministrima koji su i ove godine posjetili naše učenike.

U sklopu Dana dječije radosti danas danas je organizavana i zabava za učenike. Uz igru, ples i dječiju radost ispraćena je 2016. godina.

(RTV7)

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*