Norveška “Nova nada” obradovala BH mališane

Humanitarna organizacija “Nova nada” iz Norveške ponovo je uspjela izmamiti osmijehe na licima bosanskohercegovačkih mališana.U periodu od 23. do 30. decembra 2016. godine u nekoliko bh. ustanova realizirana je akcija pod nazivom “Zajedno za dječiji osmijeh”, a koja je imala za cilj pružiti podršku djeci koja se susreću sa različitim zdravstvenim i socijalnim problemima.

Višednevni projekat su osim volontera ove humanitarne organizacije realizirali i tuzlanski glumci Midhat Kušljugić, Edis Žilić i Željka Kičić koji su izvedbom bajkovite predstave “Mačak u čizmama” mališanima nakratko omogućili “bijeg” iz surove svakodnevnice.Cijelu ovu priču dodatno je upotpunio i Djeda mraz koji je mališanima uručio i prigodne novogodišnje paketiće. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta osigurana su putem donatorske akcije pod geslom “Zajedno za dječiji osmijeh”, a aktivno učešće su uzeli i članovi bh. dijaspore.

Ovom akcijom bilo je obuhvaćeno 800 mališana iz Maglaja,Gračanice,Pazarića,Olova,Fojnice, Srebrenice i Bratunca. Poklonima su obradovani i tuzlanski mališani iz Osnovne škole Pasci kod Živinica, Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli, Kulturno-umjetničkog društva “Panonija” Tuzla, Udruženja “Prijateljice” Tuzla, Centra za djecu sa višestrukim smetnjama “Koraci Nade” Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*