OV Tuzla: Usvojen Izvještaj o procjeni štete

Vijećnici Općinskog vijeća Tuzla su na današnjoj sjednici, usvojili Izvještaj o procjeni štete nastale od prirodne nesreće zbog poplava, klizišta i slijeganja zemljišta od 4. maja ove godine i Informaciju o klizištima na području Tuzle koja su aktivirana nakon proglašenja stanja prirodne nesreće u istom periodu.

Upućen je Javni poziv Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH za utvrđivanje odgovornosti sudija Suda BiH, koji su omogućili ratnom zločincu Novaku Đukiću bjekstvo iz BiH, i zahtjev za izdavanje Međunarodne potjernice. Upućen je i Javni poziv na pokretanje Diplomatske inicijative prema Ujedinjenim nacijama u cilju zaustavljanja ubijanja civila u Palestini.

Usvojena je Odluka o usvajanju Vizije budućnosti saobraćajno-prostornog razvoja općine Tuzla u skladu sa saobraćajno prostornim konceptom. Uz određene zaključke, vijećnici su usvojili i Pravilnik o načinu korištenja, reda i rada na taksi stajalištima i kriterija za dodjelu taksi stajališta, kao i Nacrt regulacioniog plana prostorne cjeline Slatina 1. u Tuzli i Odluku o provođenju ovog regulacionog plana.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*