Kvarovi na 10 kV mreži, ekipe Elektrodistribucije Tuzla na terenu

Snježne padavine praćene jakim vjetrom u toku noći sa petog na šesti januar  prouzrokovale su kvarove na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži.

Zbog kvarova na 10 kV mreži bez napajanja  električnom energijom ostao je određen broj naselja na području grada Tuzle. Svi kvarovi vezani su za pad stuba, užeta i žice zbog vjetra, te zbog pada rastinja na elektrodistributivnu mrežu.

Trenutno, na području  Tuzle bez napajanja električnom energijom su naselja Dokanj, Solina, Breške, Brđani, te naselje Matići u Lipnici.

Sve raspoložive ekipe Podružnice “Elektrodistribucija” Tuzla, rade na terenu kako bi se što prije obezbijedilo snabdijevanje električnom energijom svim krajnjim kupcima.

Mole građane, da u slučaju saznanja o bilo kakvim kvarovima na elektrodistributivnoj mreži ili elektroenergetskim objektima, odmah obavijeste Službu za odnose sa javnošću i informisanje kupaca električne energije, na broj telefona 035/304-333 i besplatnu telefonsku liniju  080 02 01 35., saopćili su iz Službe za odnose s javnošću i informisanje kupaca Podružnice “Elektrodistribucija“ Tuzla.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*