Proširi svoje vidike, učestvuj u AFS programima interkulturalnog učenja

Nova zemlja. Nova kultura. Novi jezik. Nova škola. Novi prijatelji. Ukoliko želiš iskusiti nešto sasvim drugačije, pridruži se grupi od 13.000 učenika iz cijeloga svijeta koji svake godine učestvuju u nekom od AFS programa razmjene.

U toku je prijava za učešće u AFS programima interkulturalne razmjene učenika -srednjoškolaca u školskoj 2017/18. godini i to za programe u 37 zemalja Evrope, Azije, Amerike i Afrike. Učenici iz BiH se mogu prijaviti za učešće u  AFS jednogodišnjem programu razmjene ili AFS tromjesečnom programu razmjene učenika. U toku  programa učenici borave u domaćin porodici, redovno pohađaju nastavu u domaćin školi, te učestvuju na različitim aktivnostima pripremljenim od strane AFS partner organizacije.

U nastavku pročitajte neka od iskustava učesnika AFS programa:

“Mislim da je svako ko je otvorenog uma i spreman na nova prijateljstva, spreman i za razmjenu učenika. Zato iskoristi priliku i prijavi se za ovo nevjerovatno iskustvo.” – Farah-Mona iz Tuzle, učesnica AFS jednogodišnjeg programa na Islandu u šk. god. 2015/16.

“Moja domaćin porodica me je prihvatila kao da stvarno jesam njihova kćer i kao da oduvijek živim sa njima. To me čini neizmjerno sretnom.” – Lejna iz Sarajeva učesnica AFS jednogodišnjeg programa u SAD-u, 2013/14.

“Prije mog odlaska na razmjenu nisam dobro govorila francuski jezik, ali sam ga tokom perioda razmjene usavršila. Pohađala sam ekonomsku gimnaziju i zaista mi je bilo interesantno otkrivati jedan potpuno drugačiji obrazovni sistem, gdje se u školskim klupama provodi vrijeme od 8 do 1 8h, gdje su ocjene do 20 i gdje časovi traju 55 minuta.” – Nataša iz Foče je učestvovala u AFS jednogodišnjem programu u Francuskoj u šk. god. 2012/13.

Udruženje građana “Interkulturni susreti u BiH” (UG ISU BIH) iz Sarajeva u saradnji s AFS-om organizuje međunarodne programe razmjene učenika u cilju afirmacije interkulturnog učenja i tolerancije među mladima. Od 2002. Godine, UG ISU BIH je organizovao učešće u AFS jednogodišnjim i tromjesečnim programima razmjene u inostranstvu za 202 učenika iz BiH.

Prijava za učešće u AFS programima se vrši online na stranici afs.ba, a rok za prijavu je 01.02.2017. godine.

Ako razmišljate da se prijavite na AFS program interkulturalnog učenja, za sva pitanja nas možete kontaktirati na info-bih@afs.org, putem telefona 033 974 606 (svaki radni dan od 10:00-14:00) ili Facebook stranice fb.com/isubih , a više o programima saznajte na web stranici: afs.ba.

Proširi svoje vidike i otkrij nove prilike!

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*