Danas izručenje Sanjina Sefića Bosni i Hercegovini

Sanjin Sefić, koji se više od dva mjeseca nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, a osumnjičen je da je automobilom u oktobru u Sarajevu usmrtio dvije djevojke i potom pobjegao, nadležnim organima Bosne i Hercegovine bit će izručen danas.

– Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. januar – potvrđeno je Feni iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ministrica pravde Republike Srbije Nela Kuburović potpisala je 4. januara 2017. godine rješenje o ekstradiciji Sanjina Sefića. Rješenje je potpisano i proslijeđeno nadležnim organim BiH, Ministarstvu unutrašnjih poslova R Srbije i Višem sudu u Novom Sadu, kazali su u Ministarstvu pravde Srbije.

Prethodno je Viši sud u Novom Sadu odlučio da su ispunjeni uslovi za njegovo izručenje, a tu odluku je potvrdio i novosadski Apelacioni sud.

Sanjin Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom 10. oktobra 2016. godine automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Sefić je nakon nesreće pobjegao sa lica mesta, a dva dana kasnije je uhapšen u Novom Sadu na osnovu međunarodne potjernice raspisane po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*