(VIDEO) Gradske službe uspješno odgovorile na ekstremno niske temperature

U Gradskoj upravi Tuzla danas je održan radni sastanak gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, sa predstavnicima tuzlanskih javnih preduzeća, službi i ustanova u povodu višednevnih ekstremno niskih temperatura. Kako je istaknuto, za sada nije bilo većih problema zahvaljujući dobroj organizaciji i saradnji svih službi i ustanova.

Međusobnom saradnjom i preventivnim djelovanjem zadržano je uobičajeno stanje uprkos izuzetno niskim temperaturama.

Svi radijatori spojeni na daljinsko grijanje su topli. Distribucija vode je uredna, osim manjih problema sa zamrzavanjem cijevi, uglavnom u vikendicama.

Saobraćajnice i trotoari su očišćeni, osim puta prema Donjoj Obodnici, na koji su poslane dežurne ekipe. Na posipanje saobraćajnica do sada je utrošeno oko 450 tona posipnog materijala.

Prije dolaska hladnog vala Centar za socijalni rad, u saradnji sa policijskim stanicama, preventivno je smjestio nekoliko beskućnika u siguran i topao smještaj, a konstantno se prati stanje na terenu kako bi se pravovremeno reagovalo.

U Domu zdravlja je uobičajen broj pacijenata za ovo doba godine, a Veterinarska stanica ima poseban režim rada i 4 ambulante u pripravnosti. Građanima je upućen apel da povedu više brige o zdravlju životinja, posebno onih koje se nalaze na ulici.

I iz Vatrogasne službe zamolili su građane da svoje automobile parkiraju tako da se ostavi slobodan prilaz vatrogasnim vozilima.

Elektrodistribucija Tuzla imala je manjih problema sa distribucijom struje, odnosno kvara na dalekovodu zbog vjetra i niskih temperatura, međutim dežurne ekipe su vrlo brzo riješile problem.

Autobusi GIPS-a voze ustaljenim rasporedom, osim linije za Donju Obodnicu, a i taj problem će uskoro biti riješen.

Crveni križ Grada Tuzle ima zalihu toplih ćebadi, odjeće, obuće i prehrambenih paketa koji su na raspolaganju građanima ukoliko bude potrebe.

Štab Civilne zaštite je konstantno na raspolaganju građanima, ekipe obilaze teren i u slučaju bilo kakvih problema moguće ih je kontaktirati na broj 121. Također, osigurali su dovoljan broj lopata i radne odjeće i obuće u slučaju velikih padavina.

Služba za inspekcijske poslove također je na terenu i kontroliše koliko se poštuje odluka o čišćenju prilaza stambenim i poslovnim objektima, i za sada nisu zabilježeni veći problemi.

Međusobnom saradnjom svih službi i ustanova i u narednom periodu djelovat će se preventivno s ciljem zašte ljudi, životinja i materijalnih dobara, čak i u slučaju novih ekstremno niskih temperatura.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*