Prijem za članove Udruženja studenata „Medicus“

 

Rad i djelovanje, te aktivnosti koje je Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“ planiralo tokom 2017. godine, bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona  Bege Gutića sa predsjednikom i predstavnicima članova ovog udruženja.

Kako je istaknuto već u martu ove godine „Medicus“ će se svojim aktivnostima pridružiti globalnoj inicijativi „Brain awareness week“ i u Tuzli organizirati „Sedmicu mozga“ (Tuzla brain week). Nizom aktivnosti, među kojima brojnim radionicama, naučno – istraživačkim studentskim sesijama, predavanjima i drugim društvenim aktivnostima koje će biti održane u Tuzli „Medicus“ će dati svoj doprinos popularizaciji znanja o funkcijama mozga i neurologiji.

Također na sastanku je bilo govora i o izdavanju časopisa studenata Medicinskog fakulteta „PULSUS” koji je, nakon više od 20 godina stagnacije, revitaliziran 2013. godine, te ponovnoj organizaciji naučnog kongresa „Medicon“.

Premijer Kantona je čestitao studentima na do sada realiziranim projektima, te zaželio mnogo uspjeha u budućim, kako nastavnim, tako i vannastavnim aktivnostima.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*