Tuzlanska Dita u potrazi za novim vlasnikom

Stečajni upravnik tuzlanske Fabrike deterdženata Dita raspisao je po šesti put oglas o prodaji imovine ovog nekadšnjeg giganta, putem usmenog javnog nadmetanja.

Na prethodnim zakazanim prodajama niko se nije javio, jer mnogi potencijalni kupci vjerovatno čekaju smanjenje cijene.

Trenutna procjena imovine je 13.610.949.42 KM

Prodaja se odnosi na nepokretnu i pokretnu imovinu, zemljišta sa građevinskim objektima, mašine, sitni inventar, kompjutere i namještaja koji je fabrika koristila.

Zainteresiranost za ovu fabriku u proteklom periodu pokazivali su i turski privrednici, međutim, do konkretnog dogovora o preuzimanju i kupovini fabrike za sada nije došlo.

Pravo učešća na Oglasu o prodaji imovine, imaju sva pravna i fizička lica, koja neposredno prije održavanja javnog nadmetanja dostave dokaz o uplati sredstava na ime depozita.

Prodaja imovine usmenim javnim nadmetanjm će se održati 01.02.2017. godine u 12:00 h u prostorijama Dita d.d. Tuzla, na adresi Husinskih rudara bb.

Podsjećamo, u fabrici radi oko 75 stalno zaposlenih radnika koji redovno dobijaju plaću i zahvaljujući njima, i proizvodnji deterđenata postala je samoodrživa, iako je u stečaju, prenosi Akta.ba.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*