In memoriam – Ivan Rajčić: Tuzla se oprašta od velikog čovjeka, turističkog i sportskog radnika

Ivan Rajčić, koga brojne generacije Tuzlaka pamte kao vrhunskog turističkog i vrijednog sportskog radnika, preminuo je u Tuzli 11. januara 2017. godine u 67. godini života.
Ivan je iz rodne Vojvodine u Tuzlu stigao 70-tih godina prošlog vijeka na odsluženje vojnog roka, te u njoj ostao do posljednjih dana svog života.

U Tuzli, kojoj je mnogo dao, osnovao je porodicu, proveo cijeli radni vijek u turističkoj agenciji “Putnik”, dao doprinos u odbrani grada u ratnim devedesetim, te nesebičnim zalaganjem kao predsjednik i član uprave uložio mnogo truda kako bi Stonoteniski klub “Kreka” opstao i radio u posljednje tri decenije koliko je Ivan Rajčić bio vezan za ovaj klub.

Dobrog čovjeka, vedrog duha čak i u periodu kada se borio sa opakom bolešću, vječno će pamtiti generacije Tuzlaka kojima je organizovao ekskurzije i putovanja, sportisti kojima je nesebično stvarao uslove za njihov razvoj, komšije kojima je uvijek bio spreman pomoći te brojni prijatelji i poznanici.

Ispraćaj će se obaviti danas (13.01.2017.) u 14 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop je na Katoličkom groblju Borić.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*