Snijeg prouzrokovao brojne probleme

Od dežurnog u tuzlanskom JKP Vodovod i kanalizacija,  saznali smo da su bez vode naselja Mramor, Brgule, Mihatovići zbog kvara. Ekipe ovog preduzeća su na terenu i pokušavaju otkloniti kvar. Od dežurnog u Vodovodu saznali smo i da,  zbog nestanka električne energije na nekim izvorištima te zbog nemogućnosti uključivanja  Fabrike vode, postoji mogućnost da bez vode ostanu i  ostali dijelovi grada.

Od dežurnog u JP Centralno grijanje,saznali smo da je zagrijavanje tuzlanskih stanova putem sistema uglavnom uredno. Zbog manjih kvarova na Sjenjaku, bez grijanja su objekti C6 i C9 . Kvarovi će biti otklonjeni u toku dana.

Od dežurnog dispečera u Gradskom saobraćajnom preduzeću smo saznali da linija broj 7 za Gornju Obodnicu saobraća do Doknja, linija broj 31 do škole u Pascima, a linija broj 14 do Ševara. jer dalji put za Kiseljak nije prohodan.

Od dežurnog operativnog u MUP TK saznali smo da  javni red i mir u protekla 24 sata nije narušavan. Evidentirana su  3 krivična djela, a vozači su prouzrokovali  12 saobraćajnih nezgoda. U njima je povrijeđeno 12 osoba, i to 2 teže, 6 lakše, dok se o stepenu povreda za 4 osobe, ljekari nisu izjasnili.

U Službi Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla , u protekla 24 sata, obavili 230 intervencija.

Tuzlanski vatrogasci obavili 1 tehničku intervenciju i ugasili 1 kontejner.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*