Kaliopi u februaru na turneji u BiH, na Dan zaljubljenih u Tuzli

Bosanskohercegovački fanovi Kaliopi ponovno će moći uživati u jednom od najboljih vokala našeg regiona. Kaliopi kreće na bh turneju koju započinje na sam Dan zaljubljenih, 14. februara koncertom u Tuzli , u Bosanskom kulturnom centru.

Samo dan nakon Tuzle, Kaliopi nastupa u Banjoj Luci, u Banskom dvoru. Turneja se nastavlja 16. februara u Mostaru, u dvorani Herceg Stjepan Kosača, 17. februara u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu, a završava se 18. februara u Sarajevu, koncertom u Bosanskom kulturnom centru.

“Nikada nisam skrivala posebnu ljubav koju imam prema ovoj zemji i narodu. Ovdašnja me publika zadužila svojom ljubavlju i pjevati njoj za mene je privilegija, odgovornost ali prije svega veliki užitak. Ja jedva čekam da na ovoj turneji sve kolektivno zagrlim pjesmom. Kao dijete se radujem predstojećim koncertima, jer znam da će biti poput slavlja! Bosno i Hercegovino, čekaj me u zagrljaju”, najavljuje svoju bh turneju Kaliopi.

Uz aktualni singl “Rođendan” i nedavni hit “Kesteni”, Kaliopi će tokom predstojećeg koncerta svoje bosanskohercegovačke fanove provesti kroz mnogobrojne hitove koji su obilježili njezinu blistavu i regionalnu karijeru.

Uz kultne pjesme poput “Rođeni” (Bato) i “Kofer ljubavi”, pa sve do “Crno i belo”, “Melem”, “Mrvica”, “Vučica”, “Dona”, “Oprosti”, “Poželi”, “Jutro”, “Probudi me”, “Nevinost”, predstojeća koncertna turneja predstavit će i presjek karijere pjevačice koju nazivaju najmoćnijim i najupečatljivjim ženskim vokalom regije.

U svojoj dugoj i plodnoj karijeri, sa svojom specifičnom bojom vokala, isključivo moćnom interpretacijom i kao autorica brojnih hitova, Kaliopi je postavila visoke standarde i utisnula svoj trajni pečat u makedonskoj i balkanskoj glazbi. Do sada je objavila 13 studijskih albuma i preko 50 hit singlova.

Posljednjih godina, Kaliopi je ponovno udružila kreativno-glazbene snage s producentom Romeom Grillom s kojim je osamdesetih stvarala svoje prve hitove, pa tako svi njezini aktualni hitovi nastaju u “glazbenoj radionici” Grilla i Kaliopi, pri čemu Grill najčešće potpisuje glazbu, aranžman i produkciju, a Kaliopi piše tekstove pjesama.

Predstojećom turnejom, Kaliopi se s novim hitovima i glazbeno jača neko ikada vraća svojom vjernim fanovima u Bosni i Hercegovini! Podsjetimo, njezina je predhodna velika kocertna BH turneja Melem koju je održala u 2013. izazvala pravu euforiju, pa ovoga puta već sada vlada nezapaćen interes za njezine nastupe u pet bosanskohercegovačkih gradova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*