Tokom noći palo dvadesetak centimetara snijega u TK, snijeg i dalje pada

U toku noći na području TK-a palo je novih 5-20 cm novog snijega. Saobraćaj na području TK-a  odvija se otežano i usporeno. Ekipe za zimsko održavanje puteva su na terenu. Pojedini lokalni putevi za MZ su neprohodni zbog neodržavanja. Uglavnom se radi o visinskim MZ,  do kojih i ne saobraća javni gradski prijevoz, saopćeno je iz Kantonalne uprave CZ TK.

Grad Tuzla

GSP Tuzla je skratio linije do zimskih stanica u mjesnim zajednicama Pasci do Osnovne škole, Gornja Obodnica do Hidana, Križani do Raskršća.

Općina Gračanica

U toku noći palo je oko 20 cm novog snijega, visina sniježnog pokrivača od 30-40 cm. Saobraćaj se odvija jako otežano zbog neočišćenog ugaženog snijega. Saobraćaj za Lukavicu preusmjeren je preko Doboja. GSP ne saobraća ili saobraća do zimskih stanica: Malešići, Babići, Sokol, Škahovica.

Općina Lukavac

Razmatra se mogućnost vanredne sjednice štaba kako bi se angažovala dodatna mehanizacija koja bi očistila visinske dijelove MZ. Najteža situacija je u MZ Ozrenskih sela: Tumare, Panjik, Smoluća, Jaruške i Šikulje.

Općina Kladanj

Palo je novih 10-20 sm snijega, saobraćaj preko Karaule odvija se otežano zbog ledene podloge na pojedinim mjestima.

Stanje u ostalim općinama Tuzlanskog kantona je zadovoljavajuće, saobraćaj se optežano odvija u svim putnim pravcima. Mehanizacija za čišćenje puteva su na terenu, saopćavaju iz CZ TK.

(RTv7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*