U kući kod Doboja ponađeno 520 kilograma duhana

Policija u Doboju dostavit će izvještaj Tužilaštvu BiH protiv S.V. iz Modriče, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Od ove osobe je oduzeto 520 kilograma duhana koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonom Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, na zahtjev Policijske uprave Gradačac su, u mjestu Osječani, kod Doboja, 15. januara izvršili pretres kuće koju koristi S.V., a u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz krivičnih djela teške krađe izvršenih na području općine Gradačac, u FBiH.

Iz CJB Doboj pojašnjavaju da su prilikom pretresa pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz navedenih krivičnih djela (traktor, traktorska prikolica ručne izrade i motocikl), a oduzeto je i 13 bala sušenog lista duhana za koje S.V. nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Predmeti za koje se sumnja da potiču iz krivičnih djela izvršenih na području Gradačca predati su u nadležnost Policijskoj upravi Gradačac.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*