SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku?

Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, prenosi srbijanski mediji.

Ističe se da sankcije protiv Milorada Dodika podrazumijevaju zabranu putovanja u Sjedinjene Američke Države i zamrzavanje imovine predsjednika Republike Srpske i SNSD-a na teritoriji te države, kao i u svim zemljama koje se budu pridružile sankcijama.

Hoće li Srbija uvesti sankcije ukoliko to urade SAD i EU?
Nije poznato da li bi i druge zemlje zapada podržale sankcije Miloradu Dodiku, ukoliko se pokaže da je to već uradio zvanični Vašington. Tek, zna se stav premijera Srbije u slučaju da Zapad uvede sankcije Dodiku.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je Srbija spremna da se pridruži eventualnim sankcijama međunarodne zajednice Dodiku u vezi sa zabranom kretanja, Vučić je rekao da bi Srbija “razmislila” o tome.

“Budu li ih preduzimali, mi ćemo naše korake da razmotrimo”, rekao je Vučić novinarima.

On je podsjetio da Vlada Srbije vodi i unutrašnju i vanjsku politiku u skladu sa Ustavom Srbije.

“Kao predsjednik Vlade ne mislim da bi bilo moralno i normalno da predložim uvođenje bilo kakvih sankcija protiv rukovodstva Republike Sprske, protiv njenog legitimnog predsjednika. Spreman sam da snosim sve posljedice koje takve odluke nose”, rekao je Vučić.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*