Crnogorska policija zapljenila 120 kilograma skanka

Granična policija Crne Gore zaplijenila je 120 kilograma skanka, koji je bio sakriven u vozilu albanskih registarskih oznaka u selu Drume kod Tuzi, nedaleko od Podgorice, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je saopšteno iz policije, pripadnici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su preuzeli skank i vozilo radi daljeg postupanja, posjeduju saznanja o licu koje je prethodno, kako se sumnja, upravljalo vozilom i rade na na njegovom pronalasku. Policijski službenici su u “Golfu V” pronašli dva platnena džaka sa 50 pvc pakovanaja i tri veće torbe sa materijom u rasutom stanju.

“Džakovi su se nalazili u gepeku, a torbe na zadnjem sjedištu vozila. Ukupna količina u pakovanjima i rasutom stanju je oko 120 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, tipa skank. Sumnja se da je droga prokrijumčarena iz Albanije u Crnu Goru, u namjeri da se tranzituje preko Crne Gore radi prodaje u drugim državama”, saopšteno je iz policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*