Prva analiza odgovora na Upitnik polovinom februara

Realizacija obaveza koje institucije BiH provode u okviru ispunjavanja uslova za članstvo u Evropskoj uniji bila je tema sastanka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića sa zamjenicima, ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem i ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom i šefom Delegacije EU u BiH Larsom Gunnarom Wigemarkom, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvizdić, Šarović i Bevanda su upoznali Wigemarka sa stepenom aktivnosti u realizaciji odgovora iz Upitnika Evropske komisije.

Rekli su da Vijeće ministara BiH ovaj proces smatra jednim od najvažnijih i da je to naredni iskorak na putu evropskih integracija.

“Sve institucije koje su dobile pitanja su već počele pripremu odgovora na pitanja i očekujemo da ćemo polovinom februara imati i prvu analizu odgovora i stepena realizacije odgovora na Upitnik”, rekao je tokom sastanka Zvizdić.

Druga tema o kojoj su razgovarali je realizacija aktivnosti koje će omogućiti Bosni i Hercegovini da postane dio regionalnih investicionih ekonomskih projekata koji podrazumijevaju usvajanje nekoliko bitnih strategija što bi omogućilo Bosni i Hercegovini pristup bitnim fondovima kao što su IPARD čija sredstva su namijenjena poljoprivredi.

Sastanku je prisustvovao direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*