Sarajevo, BiH - 16. maj 2024.: Sergej Barbarez, selektor fudbalske "A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je u četvrtak spisak igrača na koje će računati u dvije junske prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom ( Samır Jordamovıc - Anadolu Agency )

Barbarez objavio spisak igrača za mečeve s Engleskom i Italijom

Sergej Barbarez, selektor fudbalske “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je u četvrtak spisak igrača na koje će računati u dvije junske prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom.

Na spisku se nisu našli Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić koji su se oprostili od reprezentacije, ali jeste fudbaler Fenerbahčea Edin Džeko, iako je bilo navoda da će Edin preskočiti duele protiv Engleske i Italije.

Pored nekoliko novih igrača, ono što je novo u bh. reprezentaciji jeste povratak stopera Ermina Bičakčića.

– Spisak igrača koje je pozvao Barbarez:

Golmani: Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (AEK Larnaca), Osman Hadžikić (Velež);

Odbrana: Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Atalanta), Anel Ahmedhodžić (Sheffield United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Eintracht Braunschweig), Nikola Katić (FC Zurich), Stjepan Radeljić (HNK Rijeka), Tarik Muharemović (Juventus);

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (1. FC Köln), Ivan Bašić (Orenburg), Armin Gigović (Midtjylland), Dal Varešanović (Rizespor), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dženis Burnić (Karlsruher);

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha) i David Vuković (Borac).

Barbarez u selektorskoj ulozi na klupi Bosne i Hercegovine debitovat će protiv Engleske 3. juna na stadionu ”St James’ Park” u Newcastleu. Šest dana kasnije Bosna i Hercegovina će u Empoliju snage odmjeriti s Italijom.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*