Saopćenje iz Ureda premijera TK nakon ostavke Danijele Simić na poziciju ministrice

Povodom nedavno podnesene ostavke Danijele Simić na poziciju ministrice za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona, saopćili su da je Ured premijera Tuzlanskog kantona i službeno zaprimio dokument ostavke, a Skupština Tuzlanskog kantona će, kao nadležni organ, pokrenuti odgovarajuće procedure.

Istovremeno obavještavajui i da razlozi za ostavku koje je navela ministrica Simić ne korespondiraju sa razlozima koje je u svom saopćenju za javnost navelo rukovodstvo Kantonalnog vijeća Stranke za BiH. U svojoj ostavci ministrica Simić jasno i nedvosmisleno navodi da su razlozi za ostavku „lične prirode“, te ne vidimo razlog zašto bi politička partija iz koje ministrica dolazi, navodeći neke druge, neutemeljene podatke, ovu situaciju koristila za stjecanje političkih bodova, ističe se u saopćenju.

Referirajući se na dosadašnji rad ministrice Simić neophodno je da je on imao značajnih propusta, ali da ih Vlada Tuzlanskog kantona, kako ne bi usložnjavala situaciju i otežavala svoj rad, do sada nije iznosila u javnost. Naprotiv, Vlada je iznalazila alternativne načine da se poslovi iz resora rada, socijalne politike i povratka na vrijeme izvrše.

Kada je u pitanju dosadašnji rad Ministrice mora se istaći njena loša saradnja sa Federalnim ministarstvom za povratak, saopćavaju iz Ureda premijera Navode, da se kada je u pitanju socijalna politika mora napomenuti da su isključivo zahvaljujući upornosti Vlade Tuzlanskog kantona, kao kolektivnog tijela, krajem decembra 2016. godine obezbijeđena sredstva i donesena Odluka o raspodjeli sredstava za materijalno zbrinjavanje lica u stanju socijalne potrebe za 2016. Godinu.  Pored toga iz ureda ističu i lošu komunikaciju koju je ministrica imala sa predstavnicima medija, čime je direktno uticala na stvaranje loše slike o radu Ministarstva.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*