Servisne informacije za ponedjeljak, 23. januar 2017. godine

Pregledom jutarnjih servisnih informacija donosimo podatke o stanju u gradu u protekla 24 sata:


Iz MUP-a TK
smo saznali da je javni red i mir nije narušavan i nije bilo saobraćajnih nezgoda, što pokazuje da su brojna upozorenja i apeli na vozače za opreznu vožnju urodili plodom. Evidentirano je šest krivičnih djela.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ– Ljekari i medicinari Službe hitne medicinske pomoći Tuzla su u protekla 24 sata obavili 195 usluga.

VATROGASCI –Ovo je period velikog loženja, odlaganja pepela na razna mjesta, a često su to kontejneri zbog čega lako dođe do zapaljenja. Tako pravimo materijalnu štetu, stvaramo dodatan dim zbog čega je svima u okolini teže disati tako da apelujemo na građane da i u ovom segmentu budu savjesni i oprezni. Ovoga jutra smo pozvali i tuzlanske vatrogasce od kojih smo saznali da su u protekla 24 sata obavili jednu tehničku intervenciju i gasili jedan kontejner.

VODOVOD– Kada je riječ o snabdijevanju vodom, ovoga jutra je visinska zona naselja Ljubače bez vode, ne zna se o kakvom problemu je riječ, ali ekipe Vodovoda i kanalizacije su na terenu i rade na rješavanju problema. Uredno je vodosnabdijevanje svih ostalih gradskih i prigradskih naselja.

CENTRALNO GRIJANJE – Vjerujemo da svima vama koji ste već krenuli za obavezama  ili koji se upravo pripremate da krenete vani, nije lako. Nije jednostavno izaći na minus iz toplog doma. Ovoga jutra barem znamo da svi građani koji su priključeni na centralno grijanje nemaju problema, jer je ono, kako kažu dežurni operativni, uredno za grad Tuzlu, svi radijatori su topli.

KOMUNALAC – A kada već izađete iz toplog doma, treba se što prije razbuditi i uključiti oprez na najviši nivo kada je riječ o vozačima jer su ceste klizave, minusi rade svoje naročito tokom noćnih i jutarnjih sati. Snijeg mnogo otežava i pješacima naročito onim starijima, pa vam savjetujemo da se manje krećete. Inače, iz Javnog komunalnog preduzeća Komunalac Tuzla kažu da rade na čišćenju saobraćajnica, vrše posipanje puteva tako da vozači ne bi trebali imati većih problema, a također se bez zastoja odvija i odlaganje otpada.

GIPS TK – Za sami kraj servisnih informacija ostavili smo i podatke za sve vas koji se vozite autobusima. Snijeg je izazvao razne propbleme svugdje u svijetu pa tako i u Tuzli tako da je i GIPS TK imao određenih problema kada su u pitanju prigradska naselja. Linija broj 7 – Obodnica, saobraća samo do Donje Obodnice, a linija broj 31 – Gornji Pasci, također ne saobraća do krajnjeg odredišta, nego do škole.

Servisnim informacijama ćemo dodati i podatke iz tuzlanskog porodilišta. U protekla 24 sata rođeno je osam beba: šest dječaka i dvije djevojčice. Roditeljima čestitamo, a bebama želimo dug i sretan život.

Pozivamo vas da nas pratite putem radijskog i TV programa. Upravo počinje “Jutro u 7”.

Dobro jutro!

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*