Džaferović i Softić u zvaničnoj posjeti Turskoj

Predsjedavajući Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Safet Softić boravit će od danas do 26. januara u zvaničnoj posjeti Turskoj, gdje će sa turskim zvaničnicima razgovarati o unapređenju odnosa i privredne saradnje dviju zemalja.

Delegaciju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Ankari će, kako je predviđeno, primiti turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan i predsjednik Vlade Turske Binali Jildirim.

Džaferović i Softić će razgovarati i sa zamjenikom predsjednika Skupštine Turske Ahmetom Ajdinom, kao i sa predsjedavajućim Grupe prijateljstva za Bosnu i Hercegovinu u Parlamentu Turske, Hakanom Džavusogluom.

Bh. delegacija će tokom zvanične posjete Turskoj boraviti i u Bursi, centru istoimene industrijski najrazvijenije turske pokrajine, gdje će sa domaćinom, guvernerom Burse Izetinom Kučukom, razgovarati o mogućnostima privredne saradnje i investiranja turskih privrednika u Bosni i Hercegovini, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*