Sredinom februara sjednica Skupštine TK

Danas je održana sjednica Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona. Kolegij je upoznat o Informaciji oko realizacije Programa rada Skupštine Tuzlanskog kantona za 2016. godinu.

Konstatovano da je u prošloj godini Skupština Tuzlanskog kantona u dobroj mjeri realizovala zacrtane programske zadatke i ciljeve.

Članovi Kolegija su upoznati i o pitanjima iz Upitnika Evropske komisije na koja Skupština Tuzlanskog kantona treba da da odgovor. Zaključeno je da će se članovi Kolegija aktivno uključiti i svojim sugestijama i preporukama dati doprinos u davanju odgovora, te da će svi odgovori biti dostavljeni u postavljenom roku, do 31. januara.

Kolegij je upoznat o ostavci ministrice za rad, socijalnu politiku i povratak, Danijele Simić, što će biti jedna od tema na sjednici Skupštine.

Na narednoj sjednici Skupštine, koja će biti održana polovinom februara očekuje se razmatranje prijedloga Budžeta Tuzlanskog kantona za 2017. godinu, te Informacije o stanju u rudnicima na području Tuzlanskog kantona s osvrtom na Rudnike „Kreka“.

( RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*