Servisne informacije za petak, 27. januar

Za protekla 24 sata ekipa RTV7 Tuzla je prikupila sljedeće informacije:

Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir narušen jednom, evidentirana su tri krivična djela i pet saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba teže povrijeđena, a jedna lakše.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ– Ljekari i medicinari Službe hitne medicinske pomoći Tuzla su u protekla 24 sata obavili 164 usluge.

VATROGASCI – Ovoga jutra smo pozvali i tuzlanske vatrogasce od kojih smo saznali da su u protekla 24 sata obavili jednu tehničku intervenciju i gasili su dva požara; požar krova u ulici Alije Ibrića i požar šupe u ulici Mustafe Mujbegovića.

VODOVOD– Saznali smo da je naselje Sepetari ovoga jutra bez vode zbog kvara na cjevovodu. U toku dana će biti otklonjen kvar. Uredno je snabdijevanje vodom svih ostalih gradskih i prigradskih naselja.

CENTRALNO GRIJANJE – Vjerujemo da svima vama koji ste već krenuli za obavezama ili koji se upravo pripremate da krenete vani, nije lako. Nije jednostavno iz toplog doma izaći na – 13 stepeni Celzijusa. Ovoga jutra barem znamo da svi građani koji su priključeni na centralno grijanje nemaju problema, jer je ono, kako kažu dežurni operativni, uredno za grad Tuzlu, svi radijatori su topli.

KOMUNALAC – Koliko god se u kući osjećali mirno, sve to prestaje kada izađete na klizave ceste koje mole na oprez. Ipak ćemo podsjetiti da i ekipe Komunalca rade na čišćenju saobraćajnica, vrše posipanje puteva tako da vozači ne bi trebali imati većih problema, a također se bez zastoja odvija i odlaganje otpada.

GIPS TK – Za sami kraj servisnih informacija ostavili smo i podatke za sve vas koji se vozite autobusima. GIPS Tuzla i dalje ima određenih problema kada su u pitanju prigradska naselja. Linija broj 7 za Obodnicu, ne saobraća do krajnjeg odredišta, nego do Donje Obodnice. Linija broj 31 – Gornji Pasci, također ne saobraća do krajnjeg odredišta, nego do škole.

 

Servisnim informacijama ćemo dodati i podatke iz tuzlanskog porodilišta gdje smo saznali da je u protekla 24 sata rođeno osam beba, pet dječaka i tri djevojčice. Rodfiteljima čestitamo, a bebama želimo dug, zdrav i sretan život.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*