SP u rukometu: Francuska pobijedila Sloveniju i plasirala se u finale

Nošeni podrškom s tribina Francuzi su agresivnom igrom u uvodnim minutama došli do prednosti od 3:1. Potom su vodili 5:2. Ipak, izabranici Veselina Vujovića nisu dozvolili da aktuelni prvaci iz Katara 2015. godine uspiju da povećaju razliku koja bi bila nedostižna. U 20. minuti semafor je pokazivao 9:6. U tim trenucima igrale su se izuzetno kvalitete odbrane. Tri minute poslije Slovenci su supjeli da smanje na minus dva, bilo je 10:8. No, u naredna dva napada domaći su poentirali i stigli na 12:8, to je bila najveća prednost, a golove su postigli Abalo i Mehe.

Na krilima navijača Francuzi su došli i do 15:10. Međutim, Slovenci sa dva gola smanjuju na 15:12 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena. Najefikasniji kod domaćih bio je Porte sa četiri pogotka, dok je kod Slovenaca Dolenec postigao pet golova.

U nastavku domaći ponovo igraju nešto bolje pa dolaze do vodstva 18:14. Nakon toga je uslijedio period igre gdje se igrao gol za golom, a Francuzi su držali vodstvo od četri pogotka. U 42. minuti bilo je 21:17.

Devet minuta prije kraja meč aktuelni prvaci su imali prednos od pet golova, 26:21. Bilo je jasno da su Francuzi blizu plasmana u finale. U 57. minuti semafor je pokazivao 29:25.

Na kraju je konačan rezultat bio 31:25. Najefikasniji igrač je bio Francuz Remili sa šest postignutih golova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*