Kashmiri residents cross a bridge over a river as authorities closed bridges in the area to traffic during flooding in Jammu on September 6, 2014. More than 200 people in Pakistan and northern India have been killed in torrential monsoon rains which triggered flooding, landslides and house collapses, officials in the two countries said September 6. Troops and other emergency personnel were deployed in both countries to help with relief operations, with boats and helicopters being used to reach stranded people. AFP PHOTO/Alok Pathania

Poplave na Tajlandu: Poginulo 90 osoba, pogođeno 1,8 miliona stanovnika

Najmanje 90 osoba poginulo je u poplavama koje su početkom mjeseca pogodile jug Tajlanda, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Centra za prevenciju katastrofa Tajlanda naveli su da su poplave zahvatile 12 gradova na Tajlandu, a pogođeno je 1,8 miliona ljudi.

Potvrdili su da je život izgubilo najmanje 90 osoba, a četiri se vode kao nestale.

Iz Meteorološkog centra očekuju da će u nedjelju doći do prestanka padavina. Upozorili su i da valovi u nekim turističkim mjestima dosežu visinu i do tri metra te da vlasnici manjih brodova i ribari poduzmu potrebne mjere.

Vlada Tajlanda je na jug zemlje poslala hiljade vojnika koji pomažu u spašavanju građana ali i sanaciji porušenih mostova.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*