Francuska osvojila šestu titulu prvaka svijeta u rukometu

Francuska je u fantastičnoj utakmici pobijedila Norvešku s 33:26 i po šesti put je osvojila naslov prvaka svijeta.

Francuska je na domaćem parketu, pred svojom publikom, u hramu rukometa Bercyju, uspjela osvojiti zlato i još je jednom dokazala da je najbolja reprezentacija u istoriji rukometa.

Norveška se držala jako dobro. U prvom poluvremenu je imala po dva, tri razlike, ali domaćin je u završnici prvog dijela stisnuo gas i s pogotkom prednosti (18:17) otišao je na odmor.

U nastavku je Francuska u nekoliko navrata otišla na pet, šest razlike. Norveška je nešto pokušavala, ali do senzacije nije mogla. Francuzi nisu imali milosti, a ono malo prilika što je bilo za Norvešku, zaustavio je novi Omeyer, sjajni Vincent Gerard.
Francuzima je ovo šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017.

Za Norvežane je srebrna medalja prvo odličje u istoriji.

Nikola Karabatić je sa šest golova predvodio Francusku, po pet su dodali Kentin Mahe, Michael Guigou i Valentin Porte. Kod Norveške je Kent Robin Tonnesen zabio pet golova, a po četiri Bjarte Myrhol, Kristian Bjornsen i Espe Lie Hansen.

Brončanu medalju osvojila je Slovenija koja je u susretu za treće mjesto u subotu svladala Hrvatsku sa 31-30. I za Sloveniju je ovo prvo odličje sa svjetskih prvenstava.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*