Ambasadorica Švicarske u BiH posjetila Vive Žene

Ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini Andrea Rauber Saxer sa saradnicima, 31. januara 2017. godine posjetila je U.G. Vive Žene Tuzla. Cilj posjete bio je upoznavanje sa radom organizacije koja u Bosni i Hercegovini djeluje od 1994. godine.
Jasna Zečević, predsjednica Vive Žene, gostima iz Švicarske ambasade predstavila je kratki istorijat organizacije, kada je dodala da Vive Žene sa Švicarskom imaju dugogodišnje partnerstvo kroz saradnju sa donatorom Jamaneh Schweiz.

Također, objasnila je da su Vive Žene nevladina organizacija koja svoje djelovanje fokusira na psihosocijalnu pomoć i podršku žrtvama rata, torture i nasilja, kao i na jačanje kapaciteta drugih organizacija i institucija i zastupanje uz multidisciplinaran, demokratski i participativan pristup u radu sa traumatiziranim porodicama i pojedincem. Predstavila je i projekte koji se trenutno realiziraju, kao i koje su to prepreke i poteškoće na koje se nailazi prilikom rada u zajednicama.

Ambasadorica Švicarske istakla je da je uživala u posjeti i razgovoru te da je zadovoljna informacijama koje je dobila od predsjednice Vive Žene kao i zaposlenih. Prema njenim riječima evidentno je da je puno toga urađeno na polju ratne traume i torture kao i u drugim prezentiranim oblastima koje se tiču održivog mira i sprečavanja budućih konflikta. Također izrazila je punu podršku ambasade Švicarske kada je riječ o događajima koji Vive Žene organiziraju i budućim projektima.

(Vive Žene/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*