arTz 2017 – Open call

Četvrti po redu „arTz“ Festival savremene umjetnosti biti će održan u Tuzli od 27.06. – 30.06. 2017. godine.

U četiri festivalska dana publika će imati priliku vidjeti raznovrstan i multiaspekatan umjetničko zabavni program prilagođen svim uzrastima i generacijama. Od ove godine publiku i umjetnike očekuju mnogobrojne novine, a prva od njih čine konceptualne festivalske zone i to :

  • Theatre zona
  • Film & Video zona
  • Open Air zona
  • Visual Art zona
  • Music zona

Ovogodišnji arTz fest održati će se pod motom “Budi SLOBODAn” – čime organizatori jasno poručuju da umjetnost ne poznaje granice, te pozivaju sve slobodne umjetnike, umjetnice, umjetničke grupe i freelancere da svoje umjetničke programe prijave putem sljedećeg linka https://goo.gl/forms/4QKSqL5derjz3LUh1   .Poziv za prijave ostaje otvoren od 01.02. – 01.03.

Za sve one koji žele volontirati na festivalu, družiti se sa mnogobrojnim umjetnicima i umjetnicama, učestvovati na radionicama, seminarima, programima, upoznati prijatelje i prijateljice iz cijele BiH, kao i  iz regiona, prijave za volontiranje mogu izvršiti putem sljedećeg linka :  https://goo.gl/forms/qdK0Aj2AGGXpCBf82 . Poziv za prijave ostaje otvoren od 01.02. – 01.05.

Da je ovogodišnji moto ”Sloboda” govori i činjenica da će arTz Festival 2017. biti održan na nogobrojnim skladištima, krovovima, magacinima, jezerima, parkovima, podrumima, pijacama i u mnogim drugim kulturnim ustanovama grada Tuzla, jer cijeli svijet je pozornica.

#BudiSLOBODAN #arTzfest #arTzteam

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*