Džumhur teško slavio za veliku prednost BiH

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima vodstvo od 2:0 protiv Poljske u okviru prvog kola I divizije Euro-afričke zone Davis Cupa, jer je Damir Džumhur rezultatom 3:0 slavio protiv Huberta Hurkacza.

Prvi set je donio mnogo drame. Već na samom startu Damir Džumhur je napravio čak dva brejka prednosti, te je imao prednost od 3:0. No, kada su svi očekivali da lagano privede set kraju, Damir je neočekivano pao i Hurkaczu dozvolio da se vrati u set.

Do kraja prvog seta teniseri su držali svoj servis, pa je tako set odlučen u 13. gemu. U taj-brejku Džumhur je slavio ubjedljivim rezultatom 7:1.

I u drugom setu mnogo brejkova. Džumhur je opet imao 2:0, a Hurkacz je čak okrenuo i imao brejk pri rezultatu 4:3. No, Džumhur do kraja seta pravi dva brejka i rezultatom 7:5 dolazi na korak od pobjede.

I u trećem setu nešto slično, ali je ovaj put Hurkacz prvi imao brejk. Čak je imao 1:4 i servis, no Džumhur je nanizao šest osvojenih gemova od sedam ukupno odigranih i rezultatom 7:5 slavio pobjedu.

BiH tako ima dvije pobjede nakon prvog dana Davis Cupa, a sutra su na rasporedu dublovi.

(scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*