BIHAMK: Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

Jutros se na putevima u BiH saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-18 Sarajevo-Foča, M-19 Ustiprača-Višegrad M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, tokom dana moguće je sporije odvijanje saobraćaja. Napominjemo da je na mjestima izvođenja radova postavljena privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja.

(BIHAMK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*