Prijateljska utakmica: Remi Sarajeva i Lokomotiva u Antaliji

Nogometaši FK Sarajevo su danas u Antaliji u Turskoj odigrali prijateljsku utakmicu protiv uzbekistanskog Lokomotiva iz Taškenta, a susret je završen rezultatom 1:1.

Trener Bordo ekipe Mehmed Janjoš je odlučio da od prve minute utakmice zaigraju Pavlović, Kadušić, Hodžić, Ivetić, Novaković, Rustemović, Sarić, Duljević, Crnkić, Hebibović i Ahmetović.

Sarajevo je zaprijetilo već u drugoj minuti preko Ahmetovića čiji je udarac glavom nakon centaršuta Duljevića bez problema zaustavio golman Lokomotiva. Potom je Duljević isprobao svoj udarac u 11. minuti, ali nije pogodio. Više sreće kapiten Sarajeva nije imao ni četiri minute kasnije kada je njegov udarac s distance završio iznad gola Uzbekistanaca. U 19. minuti je neprecizan bio Hebibović, a minut kasnije je dosuđen penal za Sarajevo, koji je u pogodak i vodstvo pretvorio Sarić.

Igrala se 31. minuta kada su zaprijetili igrači Lokomotiva, no, lopta je završila iznad gola Bordo ekipe. Ipak, deset minuta kasnije je uzbekistanski tim postigao pogodak za izjednačenje, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

U drugom poluvremenu su za Sarajevo umjesto Ivetića, Novakovića i Rustemovića zaigrali Mihojević, Balić i Radovac.

Duljević je u 52. minuti ponovo bio u centru pažnje kada je pokušao savladati golmana Lokomotiva, ali je i ovog puta bio neprecizan. Dvije minute kasnije se ukazala prilika za uzbekistanski tim, koja nije iskorištena.

Janjoš je nove dvije izmjene napravio u 56. minuti te je priliku za igru dao Ameru Bekiću i Liivaku, dok su teren napustili Ahmetović i Duljević.

Od 59. minute su umjesto Hebibovića, Crnkića, Kadušića i Pavlovića za Bordo ekipu zaigrali Anđušić, Lelić, Almir Bekić i Adilović.

Igrala se 74. minuta kada je golman Lokomotiva zaustavio udarac Radovca s distance. Na današnjoj utakmici je nastupio i Husejinović, koji je u 77. minuti zamijenio Sarića.

Posljednje dvije prilike viđene su u finišu, Lokomotiv nije iskoristio slobodan udarac sa dobre pozicije, dok Sarajevo nije poentiralo iz kornera jer je Amer Bekić šutirao preko gola.

Susret je završen remijem 1:1.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*