Premijer liga BiH za rukometaše: Veliki derbi u Mostaru

Nakon dvomjesečene pauze utakmicama 14. kola danas i subotu nastavlja se takmičenje u muškoj rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Očekuje se zanimljiva i neizvjesna borba kako u utrci za prvaka tako i za opstanak u elitnom društvu.

Strat drugog dijela sezone donosi veliki derbi u kojem će danas u Mostaru od 18.30 sati snage odmjeriti Zrinjski, trećeplasirana ekipa na tabeli, i jesenji lider i akualni pobjednik Kupa BiH Vogošća Poljine hills.

Pored ovih ekipe u borbu za prva tri mjesta, koja u završnici sezone vode nastupu u Ligi za prvaka, u kojoj osigurano mjesto ima samo branitelj naslova Izviđač, konkurišu rukometaši Borac m.tela, Dervente, sarajevske Bosne i Konjuha.

U 14. kolu drugoplasirana Borac gostuje u Maglaju, Bosna u Sarajevu dočekuje Prijedor, lakši zadat također će imati rukometaši Dervente protiv Sloge, dok ekipu Konjuha očekuje teško gostovanje u Goraždu.

Ništa manja neće biti zanimljiva i borba za opstanak, jer na kraju prvenstva Premijer ligu napušta pet ekipe, zbog odluke Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH da prvenstvo od sezone 2017./18. bude skraćeno na 12 klubova.

Premijer ligu je već napustio RK Hercegovina iz Nevesinja, koji je u pauzi prvenstva odustao od daljeg takmičenja, nakon što je prvi dio okončao na posljednjem mjestu.
Parovi i termini utakmica 14. kola Premijer lige BiH:

petak, 10. februara:

Mostar: Zrinjski – Vogošća Poljine hills  (18.30 sati)
subota, 11. februara:
Goražde: Goražde – Konjuh (19)
Sarajevo: Bosna – Prijedor (19)
Derventa: Derventa – Sloga (19)
Maglaj: Maglaj – Borac m:tel (19)
Zenica: Čelik – Krajina (19)
Slobodna je ekipa Krivaje.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*