Tuzlanski stonoteniseri nižu uspjehe

Stonoteniseri STK “KREKA” Tuzla postigli su ovaj vikend uspješne rezultate i to na dva različita fronta.
Na međunarodnom turniru održanom od 11.02.-12.02. u Dugom selu kod Zagreba, najbolja kadetkinja “KREKE” i reprezentativka BiH je u subotu osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja pobijedivši izvrsnu Hrvatsku igračicu Borovec Brunu. Ema je dan kasnije upravo protiv iste igračice u kategoriji mlađih kadetkinja u do kraja neizvjesnom meču izgubila priliku da se dokopa i druge medalje na istom turniru.

Veliki rezultat postigla je i muška seniorska ekipa na 4. turnusu prve lige Bosne i Hercegovine održanom u subotu u Mostaru, savladivši ekipu Mostara, ekipu Radnika iz Bijlejine i ekipu “CM” iz Viteza ubjedivljim rezultatima sa 3:0 u sva tri meča. Posebna važnost ove pobjede je u tome da je protivnik tuzlacima “CM” iz Viteza bio direktan konkurent za osvajanje drugog mjesta u prvoj ligi BiH koji donosi povratak u Premijer ligu BiH. Tuzlanski stonoteniseri sada “bježe” 6 bodova svojim rivalima, što ih je dovelo nadomak Premijer lige.

Ekipa STK “KREKA” nastupila je u sastavu: Vladimir Ivanek, Edin Gutić, Nedim Smajić predvođeni trenerom Goranom Rajčićem.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*