Delegacija Vijeća ministara BiH u posjeti Crnoj Gori

Delegacija Vijeća ministara BiH, koju predvodi predsjedavajući Denis Zvizdić, boraviće danas u posjeti Podgorici tokom koje će biti potpisan Sporazum o saradnji Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja EU.

Delegaciju Vijeća ministara BiH čine zamjenici predsjedavajućeg – ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, kao i ministar inostranih poslova Igor Crnadak, ministar odbrane Marina Pendeš, ministar za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac i ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko.

Protokolom posjeta predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Vile Gorica sa početkom u 10.30 sati , susret Zvizdića sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem i bilateralni susreti resornih ministara, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Ceremonija potpisivanja sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja EU i konferencija za novinare predviđeni su za 12.10 sati.

Tokom boravka u Podgorici Zvizdić će se sresti i sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem i predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, sa kojima će razgovarati o unapređenju bilateralnih odnosa i regionalne saradnje.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*