Detalji krvave drame u Orašju: Uhapšene četiri osobe, 16-godišnjaku izvađeni bubreg i slezena

Policija iz Orašja okončala je istragu krvavog sukoba koji se dogodio u noći sa subote na nedjelju na parkingu u Orašju, prilikom kojeg su noževima napadnuti i teško povrijeđeni braća P. (16) i Josip (20) Dominković iz Tolise i Tomislav Baotić (20) iz Kostrča.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo pokušaj ubistva, istražitelji Uprave policije MUP-a Posavskog kantona, provode kriminalističku istragu protiv četiri osobe, od kojih su dvije maloljetne, saznaje Faktor.

Kako je saopćeno iz MUP-a PK, dvojica od četverice osumnjičenih su sinoć uhapšeni i privedeni u Policijsku stanicu u Orašju. Radi se o 20-godišnjem N. S. i 19-godišnjem B. N., obojica iz Obudovca, koje su sinoć oko 23 sata uhapsili policajci iz Bosanskog Šamca. Nakon hapšenja, predali su ih kolegama iz Orašja na kriminalističku obradu.

U Bosanskom Šamcu su privedena i dvojica maloljetnika, koji su danas trebali biti saslušani u prisustvu roditelja i socijalnih radnika, a protiv kojih će također biti poduzete zakonom predviđene mjere.

– O samim detaljima koji neće štetiti istrazi izvijestit ćemo javnost nakon okončanja kompletne istrage – naveli su iz MUP-a Posavskog kantona, te se zahvalili na saradnji građanima i susjednim policijskim agencijama, kako iz FBiH, tako i iz RS-a, koji su dali doprinos tokom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Okršaj dvije grupe mladića dogodio se na parkingu, u blizini diskoteke u Orašju. Policija je o slučaju obaviještena oko 4.15 sati u nedjelju, a dolaskom na mjesto događaja zatečeni su teško povrijeđeni mladići.

O kako žestokom napadu se radilo svjedoči činjenica da su Tomislav Baotić i Josip Dominković, koji su zbrinuti u bolnici u Orašju, skupa zadobili 35 povreda nanesenih nožem, od čega je 17 ubodnih rana. S druge strane, 16-godišnji P. Dominković, koji je izvukao najdeblji kraj i koji je hitno primljen u bolnicu u Vinkovcima, zadobio je po život opasne povrede. Njemu su, kako saznajemo, ljekari vinkovačke bolnice odstranili bubreg i slezenu, i prema nezvaničnim informacijama, i on je, na svu sreću, van životne opasnosti.

Motivi ovog sukoba zasad zvanično nisu poznati. Iako su se među stanovnicima Orašja i na društvenim mrežama odmah nakon napada pojavile brojne spekulacije o tome kako se radi o međunacionalnom sukobu, iz MUP-a Posavskog kantona su negirali takve navode.

– Izneseno je dosta neutemeljenih konstrukcija, za koje je istragom definitivno utvrđeno da nisu tačne. Stoga smo apelirali na građane da se suzdrže ovakvih komentara, s obzirom na to da smo utvrdili da to nisu bili razlozi za fizički obračun i izvršenje ovog kaznenog djela – kazao je za Faktor Josip Dominković, portparol MUP-a Posavskog kantona.

Nakon što policija završi kriminalističku istragu, protiv uhapšenih će nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*