Princ Albert: Sport idealna prilika za uspostavljanje veza među narodima

Sport je idealna prilika za uspostavljanje veza među narodima i podizanje svijesti o potrebi očuvanja životne sredine – izjavio je u Banjoj Luci princ Albert II od Monaka.

Princ Albert je danas, na poziv člana Predsjedništva BiH i počasnog predsjednika Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2014” Nebojše Radmanovića, doputovao u Banju Luku.

Zajednički su ocijenili da je ovo evropsko prvenstvo za juniore u kajaku i kanuu dobra prilika za promoviranje mira i uspostavljanje saradnje među evropskim zemljama i narodima.

Princ Albert II od Monaka, koji je zbog ovog takmičenja doputovao u Banju Luku, a sutra će uručiti i nagrade najuspješnijim takmičarima, rekao je da mu drago što će upoznati sve ljepote naše zemlje.

On je izrazio nadu da će saradnja Monaka i BiH biti unaprijeđena.

Radmanović je potvrdio da je prijateljska posjeta princa Alberta vezana za Evropsko prvenstvo u kajaku i kanuu.

– Na sastanku smo razmijenili mišljenja o svijetu u kome ćemo se zajedno boriti za očuvanje životne sredine. Princ Albert je poznat kao borac za mir, za zdraviju životnu sredinu i veliki zaljubljenik u sport – rekao je Radmanović na pres-konferenciji nakon sastanka s princom Abertom.

Na sastanku je, kako je naveo, bilo riječi o evropskom putu BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*