Harvard odbio da bude Trampov savjetnik za nacionalnu sigurnost

Viceadmiral u penziji, Robert Harvard, nije prihvatio ponudu američkog predsjednika Donalda Trampa da bude njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost. Harvardu je bilo ponuđeno da zamijeni Majkla Flina, koji je podnio ostavku nakon medijskih izvještaja da je prije inauguracije s ruskim ambasadorom razgovarao o američkim sankcijama Rusiji.

Bivši pripadnik specijalnih jedinica američke mornarice, mornaričkih foka, naveo je da ne prihvata ponudu iz ličnih razloga, iako su mediji javili da je problem bilo to što je želio da formira svoj tim.

“Administracija je bila veoma predusretljiva po pitanju mojih potreba, profesionalnih i ličnih”, rekao je Harvard.

On je naveo da posao ne prihvata “iz ličnih razloga” pošto je sada u situaciji da “poslije 40 godina u vojsci može da uživa u slobodnom vremenu”.

Harvard je bio i zamjenik komandanta Centralne komande Sjedinjenih Država pod generalom Džejmsom Matisom, koji je sada ministar odbrane. Bio je u Savjetu za nacionalnu sigurnost u vrijeme administracije Džordža Buša mlađeg i vodio je Nacionalni centar za borbu protiv terorizma.

Od penzionisanja 2013. godine, Harvard je jedan od direktora Lokhid Martina i baziran je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*