Umjeren promet vozila na bh. saobraćajnicama

U Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila.

Zbog većeg odrona i dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina.

Putnička vozila mogu saobraćati regionalnim putem Dobro Polje-Jelašca-Miljevina (put je dijelom makadamski), dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Na dionici magistralnog puta M-16 Karanovac-Crna Rijeka (na lokalitetu kanjona Tijesno) zbog održavanja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2014”, potpuno će biti obustavljen saobraćaj i sutra od 9.00 do 16.00 sati.

Zbog radova na asfaltiranju kolovoza, danas je u prekidu odvijanje saobraćaja i na regionalnom putu R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na dionicama magistralnih puteva M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone.

Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica saobraćaju putnička vozila i teretna vozila do 12 tona ukupne mase. Saobraćaj je i dalje obustavljen na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Na GP Bosanska Gradiška na ulazu u BiH čeka se oko sat vremena, a na izlazu oko 20 minuta.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 15 minuta. GP Brčko-Gunja otvoren je za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*