“Tvoja kosa – moja kosa” u znak podrške djeci koja se liječe od raka

Akciju šišanja u znak podrške djeci koja se liječe od raka i darivanje kose radi izrade perika koje će koristiti djeca održava se danas u Sarajevu, u organizaciji Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, javlja TV1.
Inicijator akcije “Moja kosa – tvoja kosa” je Lejla Kusturica Lejla, djevojka koja je živjela u Americi i vidjela tamo da postoje slične akcije. Kako je i sama imala prijateljicu oboljelu od raka, odlučila je vratiti se u BiH i donirati kosu.

Nakon njene ideje, Udruženje je odlučilo organizovati ovu akciju, jer su perike jako skupe.

Akcija pod nazivom planirana je za danas do 14 sati u Sarajevu City Centru, a iz Udruženja pozivaju stanovništvo da dođu besplatno skratiti kosu ili ošišati se na ćelavo, u znak podrške svoj djeci oboljeloj od raka.

Napominju takođe da svi koji danas nisu u mogućnosti doći, mogu naknadno kontaktirati Udruženje.

Za 19. februar najavljena je svečana akademija Udruženja “Srce za djecu” uz program s izliječenom djecom (Hotel Grand u 12 sati), a aktivnosti tokom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka imaju za cilj podizanje svjesnosti o dječijem kanceru i važnosti pružanja pomoći i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*