Sarajevo: Ročište Zukiću i Fazlagiću iza zatvorenih vrata

Jutros je u Sarajevu održano ročište za određivanje pritvora generalnom sekretaru Stranke demokratske akcije Amiru Zukiću i njegovom vozaču Seidu Fazlagiću. Ročište je na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo održano bez prisustva javnosti, a odluka o pritvoru trebalo bi da bude donesena u toku dana.

Odluka da ročište bude zatvorno za javnost donesena je zbog zaštite svjedoka.

Zukić je uhapšen zbog sumnje da je sa Safetom Bibićem organizovao grupu od više osoba radi nezakonitog zapošljavanja u javna preduzeća. Fazlagić se tereti za krivično djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja krivičnog djela.

Zukić i Fazlagić uhapšeni su gotovo šest mjeseci nakon policijske akcije “Bosna” u kojoj su privedeni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, glavni tehničar Klinike za bolesti uha, grla i nosa na KCUS-u Safet Bibić, Ramiz Karavdić i Nedžad i Senad Trako.

Oni su osumnjičeni da su organizirali grupu i, koristeći svoj utjecaj, zapošljavali osobe u javna preduzeća i zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi.

Istraga je ovog slučaja dovela je Tužilaštvo do Zukića i Fazlagića.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*