Ivanić i Dodik na konsultacijama u Beogradu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas će odputovati u u Beogradu gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak bi trebalo da počne u 14.00 sati.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da će najkasnije do srijede, 22. februara razgovarati sa predstavnicima vlasti i opozicije iz Republike Srpske o najavi člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije za genocid pred međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Uoči najavljenog susreta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Mladena Ivanića i predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je uputio poruku o nastavku saradnje Vijeća ministara sa Vladom Srbije.

“Što se tiče regionalne saradnje, Vijeće ministara BiH će nastaviti saradnju sa Vladom Republike Srbije jer smo prvi susjedi i usmjereni smo jedni na druge. Očekujem da će premijer Vučić, kao racionalna i mudra osoba, uputiti poruku istog ili sličnog sadržaja poslije sastanka sa predstavnicima državnih institucija i institucija bosanskohercegovačkog entiteta RS. Nastavak saradnje, unapređenje ukupnih odnosa, smirivanje strasti i mir i stabilnost u regionu nemaju alternativu,“ poručio je Zvizdić.
Referišući se na unutrašnja pitanja i odnose u BiH, Zvizdić je pozvao na spuštanje tenzija i na primjerenu retoriku.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*