U napadu na osnovnu školu na istoku Mosula poginulo troje djece

Najmanje troje djece ubijeno je u napadu terorista ISIS-a na osnovnu školu u istočnom dijelu iračkog grada Mosula, javlja Anadolu Agency (AA).

Major iračke policije Muhammed Riza al-Verdi je za AA kazao kako su teroristi ISIS-a izveli napad dronom na osnovnu školu Yafa u istočnom mosulskom kvartu Er-Rifak.

“Napad je izveden jutros tokom nastave, a tom prilikom je poginulo troje djece. Jedan sedmogodišnjak i dva desetogodišnjaka su ubijena. Policija je brzo stigla i iz škole evakuirala djecu“, kazao je Verdi.

S druge strane, zračne snage međunarodne koalicije su izvele napad na objekat ISIS-a koji se nalazi u neposrednoj blizini benzinske pumpe u zapadnomosulskom kvartu Es-Shifa.

U tom napadu je ubijeno najmanje 19 terorista ISIS-a, a navodno je riječ o komandantima koji su u momentu napada održavali sastanak u pogođenoj zgradi.

Združene iračke snage su uz podršku međunarodne koalicije u oktobru prošle godine započela operaciju oslobađanja Mosula kojeg od ljeta 2014. godine kontrolira ISIS. Krajem januara je oslobođen istočni dio grada, a proteklog vikenda je pokrenuta operacija oslobađanja i zapadne mosulske obale na Tigrisu.

(Federalna.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*